Prezentare Junior’s Cup 2017

În perioada 1 – 3 iunie 2017, Asociatia Club Sportiv Masters Sports a organizat, în parteneriat cu Consiliul Județean Hunedoara, Primăria și Consiliul Local Hațeg, Primăria și Consiliul Local Sântămăria – Orlea, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Hunedoara, Asociația Județeană de Fotbal Hunedoara, Asociația Intercomunală Țara Hațegului, Geoparcul Dinozaurilor Țara Hațegului – Geoparc UNESCO – Universitatea din București și Destinația ecoturistică Țara Hațegului – Retezat, la Hațeg și Sântămăria – Orlea, prima ediție a unui campionat național de fotbal, destinat copiilor și juniorilor (8 – 13 ani).
Încă de la prima ediție, ȚARA HAȚEGULUI JUNIOR’S CUP a fost susținut de FEDERAȚIA ROMÂNă DE FOTBAL și ACERBIS (partener tehnic).
OBIECTIVE:
1. promovarea fotbalului pentru copii și juniori , pe plan local, regional și național;
2. promovarea turistică a Țării Hațegului;
3. strângerea de fonduri pentru rezolvarea unui caz medical din comunitate (Tudor – Mihai Ciura, 1 an și 10 luni).
CIFRELE COMPETIȚIEI:
– 27 de cluburi sportive participante, din 10 județe ale țării;
– 62 de echipe participante la toate cele cinci categorii de vârstă (2009, 2008, 2007, 2006, 2004-2005);
– aproape 200 de meciuri jucate pe 9 terenuri, concomitent pe două baze sportive (Hațeg și Sântămăria – Orlea);
– 700 de participanți activi la competiție și încă 300 de însoțitori (antrenori, părinți, susținători);
– aproximativ 500 de personae care au ocupat pensiunile și hotelurile din Hațeg și împrejurimi timp de 4 zile (aproape toți au vizitat obiectivele turistice importante din Țara Hațegului, plus Castelul Corvinilor);
– 1500 de oameni prezenți sâmbătă, 3 iunie, la festivitatea de premiere care a avut loc pe baza spotivă din Sântămăria – Orlea.
– 1 ambasador al Destinației ecoturistice Țara Hațegului – Retezat – parapantistul și ultramaratonistul Toma Coconea;
– 2500 de lei adunați pentru rezolvarea unui caz medical din comunitate – Tudor – Mihai Ciura, 1 an și 10 luni).
Pe tot parcursul competiției, pe stadionul din Sântămăria – Orlea a fost prezent Magy, o reconstrucție științifică după Magyarosaurus Dacus, specie de dinozaur de acum mai bine de 70 de milioane de ani, realizată de paleoartistul Brian Cooley.
Lista câștigătorilor:
Categoria de vârstă 2009
1. U Craiova
2. Viitorul Arad I
3. Viitorul Arad II
Categoria de vârstă 2008
1. ACS Sebeș
2. Sorii Junior’s Lupeni
3. Juniorul Aiud
Categoria de vârstă 2007
1. UTA Arad
2. C.S. Hunedoara
3. Sorii Junior’s Lupeni
Categoria de vârstă 2006
1. Dinamo București
2. Poli Timișoara
3. Speranța Albac
Categoria de vârstă 2004 – 2005
1. U Craiova
2. CFR Simeria
3. CS Hunedoara
ECHIPA DE ORGANIZARE:

Petru Basaraba, Dumitrel Oprean, Cristian Pascu – cooronatori turneu, Anca Rusu -relatii publice si mass-media, Cristian Ciobanu – cooronator voluntari, Calin Pop, Ferencsz Szabo, Iulian Farcasiu, Silviu Oneasa, Doru Ghenciu, Bogan Bularda, Toni Svedak si Constantin Visan – responsabili tehnici la cele doua baze sportive si Voluntarii de la Geoparcul Dinozaurilor.

„Suntem deosebit de onorați că, încă de la prima ediție, ne-am bucurat de atenția FRF, cu care am reușit să încheiem un parteneriat de excelență, iar o firmă mare de echipament sportiv ni s-a alăturat ca partener tehnic. Totodată, doresc să le mulțumesc tuturor sponsorilor și partenerilor noștri , care au crezut în acest proiect și ne-au sprijinit necondiționat. Pentru anul viitor, îmi doresc ca acest campionat să crească și să capete conotații internaționale, iar Țara Hațegului să devină un important reper turistic și sportiv.”, a declarat Petru Basaraba, directorul competiției.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>